Siden sidst...

Laks på menuen

Da jeg syntes, at det kan være enormt svært at hitte på lækre & nemme hverdagsretter til aftensmaden, & da jeg ved at mange har det ligesådan, har jeg nu besluttet at dele mine succes-retter med jer. Jeg er desuden selv stor-afhængig af opskrift-inspiration fra andre bloggere & hjemmesider, for ikke at ende med den samme gang spaghetti-kødsovs hver aften. For selvom man er lige så mad-glad som mig, så kan det virkelig være svært at  opfinde den dybe tallerken hver eneste aften når klokken bliver 18.00.

Min kæreste & jeg elsker begge to fisk – især laks! Da jeg jo skal være ude af min lejlighed om en lille uge, så forsøger vi nu ihærdigt at få tømt min fryser, hvilket lige skal sige, at være letter sagt end gjort.. Jeg er nemlig kæmpe-fan af tilbud & har derfor de sidste måneder fået skrapt en masse tilbud til mig, som så er endt i fryseren.. egentlig en meget god egenskab at have når man er på SU, men knap så smart når man står & skal flytte, hah. Igår var det dog lækkert, da vi fik lov til at mæske os i en stor lakse filet. luksus!

Vi får oftest laks på panden, hvor man også kan nyde godt af det lækre sprøde lakse-skind, men i går trængte vi til lidt afveksling. Jeg lavede derfor denne opskrift på laks indbagt i fillodej (som er en sundere version af butterdej) – jeg knus-elsker butterdej!, men prøver at få lidt sund-fornuft ind i min madlavning, så al julemaden ikke helt får taget på mig, hehe. Jeg skiftede spinaten i opskriften ud med persille, hvilket smagte super godt & gav lakse et friskere touch. Jeg lavede disse rosmarin kartofler til sammen med tzatziki, da jeg er af den overbevisning, at man aldrig skal undvære dyppelse!
Vi havde desværre så travlt med at få smagt på denne lækre ret, at jeg fuldstændig glemte at få taget billeder af det færdige resultat, men jeg lover jer, at det er både nemt & lækkert! Helt klart en favorit her hjemme, som vi skal til at lave noget mere. Vi har den aftale, at vi skal have en fast fiske-dag i ugen når vi flytter, & det glæder jeg mig virkelig til – fisk er alt for lækkert, hvis du spørger mig – & så skader det jo ikke, at det også er sundt. (-:

Desktop2Fremgangsmåden med denne indbagte laks er ganske enkel;

  • Sørg for at din laks er uden skind – vi havde én stor laksefilet med skind, som jeg skar skindet af & så skar ud i tre stykker.
  • Skær din fillodej/butterdej ud i en aflang firkant, som har en passende længde ift. antallet af laksestykker.
  • Smør midten af dejen med smøreost (smøreost med hvidløg kan desuden anbefales!).
  • Drys herefter ovenpå med hakket persille & kværnet peber.
  • Læg laksen ovenpå langs midten.
  • Skær 5-7 cm lange ‘striber’ ind i hver side med ca 2 cm mellem hver ‘stribe’.
  • ‘Flet’ herefter dejen sammen rundt om laksen – & sørg for at få hæftet enderne godt, så smøreosten ikke render ud.
  • Bag laksen i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter – vores fik kun 20 minutter & var helt perfekt, så sørg for at holde lidt øje med laksen de sidste 10 minutters tid. Når dejen har fået en mørkegylden farve skulle laksen gerne være færdig.

Bon Apetit!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst...